keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Viinitiloilla

 Yksi yliopiston tarjoamista vaihtariretkistä oli vierailu viinitilalle. Chile on tunnettu viinimaa, ja tässä Viña del Maren lähistöllä on useitakin viinitiloja (Viña del Mar itse asiassa olisi suoraan käännettynä Meren viinitila). Useat viinitilat löytyvät Casablancan laaksosta, joka on noin tunnin ajomatkan päässä Viñasta. 


Lähdimme yliopistolta yhden aikaan päivällä, ja tunnin päästä olimme jo ensimmäisessä kohteessamme: Vineyard William Cole (William Colen viinitila). Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, joten mieliala oli kaikilla korkealla. Paikka oli todella kaunis viiniköynnöksineen ja valkoisine ruusuineen, ja tilaa kuulemma käytetäänkin myös häissä.


Näimme viiniköynnökset lähietäisyydeltä, samoin kuin viinin säilyttämiseen käytetyt valtavat tankit ja puutynnyrit. Opas selitti meille kaikkea viinin valmistuksesta, mutta itsellä meni valitettavasti aika suuri osa ohi. Heinäallergiani iski maaseudulla päälle todella voimakkaasti, mistä johtuen niistin jatkuvasti ja korvatkin menivät lukkoon. Oppaan selityksiin oli siis aika vaikea keskittyä.. 


Lyhyen kierroksen jälkeen saimme maistaaksemme yhtä valkoista ja yhtä punaista viiniä, juuston ja keksien kera. Hyvältähän ne maistui, vaikka tukkoisuus vähän hälvensikin etenkin viinien tuoksuja. Viinitilalta sai myös ostaa viinejä edulliseen hintaan, ja ostosten jälkeen jatkoimme matkaa seuraavalle viinitilalle.


Seuraava pysäkkimme oli Viña Indomita (Indomitan viinitila), joka on ilmeisesti yksi niistä paremmin tunnetuista. Viinitilan tilat olivat kukkulan päällä, jolta avautuivat upeat maisemat ympäröivään laaksoon. 


Täälläkin saimme nähdä viinien valmistukseen ja säilyttämiseen liittyviä paikkoja, ja valitettavasti menetin jälleen leijonanosan informaatiosta. Oli ne paikat kyllä siisti nähdä ilman lisätietojakin.


Kierroksen jälkeen saimme jälleen viiniä nautittavaksi, tällä kertaa kolmea eri sorttia. Viinit tarjoiltiin tilan terassilla, joka oli loistava valinta hyvän saan ja kauniiden maisemien vuoksi. Kaiken kaikkiaan päivä oli hyvin rentouttava, vaikka itse kärsinkin allergiaoireista. Onneksi ne kuitenkin laantuivat viikonlopun aikana, kun pääsin pois maaseudulta.


Tätä kirjoittaessa mulla on enää vähän päälle kaksi viikkoa jäljellä Viñassa. Pakko jälleen todeta se klisee: aika menee aivan hurjan nopeasti. Aivan vielä en oo kuitenkaan palaamassa Suomeen, sillä viimeisten kokeiden jälkeen matkustelen vielä melkein kuukauden. Siitä luultavasti lisää infoa myöhemmin, nyt yritän ottaa kaiken irti täällä olevasta ajasta kaikkien ystävien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti