keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Matka alkaa!

Tein eilen kahden kurssin loppukokeet, ja huomenna on vielä viimeisenkin vuoro. Uskomatonta ajatella, että vaihtovuoteni on yhtä 10 minuutin oraalista koetta vaille valmis. Vaikka kotiin paluuseen on aikaa vielä melkein kuukausi, en osaa ajatella tulevaa aikaani Lattareissa enää vaihdon osana. Minulla ei ole enää velvollisuuksia, en mene enää yliopistolle enkä näe enää täällä saamiani ystäviä. En ole edes Chilessä enää kuin muutaman päivän.

Huomenna joudun hyvästelemään ystäväni. Näiden 4,5 kuukauden aikana olen saanut ihan aitoja, läheisiä ystäviä, ja vasta tänään olen alkanut tajuta että en tule näkemään heitä enää pitkään aikaan. Viettämääni aikaan Chilessä ei mahdu kovin monta päivää, jolloin en olisi nähnyt ketään heistä - ja nyt pitäisi odottaa pahimmillaan vuosikausia, että tapaa seuraavan kerran. Onneksi yhteydenpito on netin ansiosta helppoa nykyään, ja olemme vakaasti päättäneet että vierailuja tullaan tekemään, joten jälleennäkemistä voidaan odottaa tulevaisuuteen.

Pian huomisen kokeeni jälkeen suuntaan bussiasemalle ja lentokentälle. Edessä on kahden viikon reissu Boliviaan ja Peruun - hyvin tiivis paketti, joka sisältää paljon aikaa bussissa, mutta myös paljon upeita paikkoja. Palaan takaisin Viñaan jouluksi, joten aivan kaikelle tutulle ei onneksi tarvitse heittää hyvästejä vielä huomenna.


Äidin pyynnöstä tein tällaisen upean kartan, mihin on merkitty tulevat matkakohteet päivämäärineen. Ensimmäiseksi tosiaan lennän Calamaan ja vietän yön San Pedro de Atacamassa (siellähän kävin tosiaan jo aiemmin, lisätietoa Atacama1, Atacama2 ja Atacama3). Heti seuraavana aamuna jatkan matkaa Salar de Uyuniin, Bolivian maailmankuululle suola-aavikolle. Kiertelen hieman Boliviaa ja Perua ennen kuin kiipeän Macchu Picchulle - ehdottomasti reissun kohokohtia - ja lopulta palaan takaisin Pohjois-Chileen kotiinpaluulentoa varten. Edessä on siis aivan huikea reissu! Vähän jännittää, mutta enemmän innostuttaa.

En tule päivittämään blogia reissun aikana, joten tuosta kartasta voi sitten käydä kurkkimassa missä menen milloinkin (ja jos jokin luonnonkatastrofi iskee, niin voitte tsekata etten ollut lähettyvillä). Seuraavan kerran minusta kuullaan siis aikaisintaan jouluna, kunhan olen kotoutunut taas. Mukavaa joulun odotusta siis kaikille sillä välin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti